SYNTHETISCH VS ECHT HAAR

Gelukkig voor ons leven we in een tijd waar er immens veel aanbod is van haarwerken op maat, haarstukken en pruiken. Je hebt hierin 3 hoofdvezels nl. synthetisch, echt hair, de combinatie synthetisch-echt.
Welk haar moet je nu kiezen en wat betekent het?

Wanneer klanten mij deze vraag stellen, begin ik steeds bij het begin.
Waarvoor dient de pruik?
Is het voor haarverlies of om eens een ander kapsel te willen?
Dient het voor dagelijks of sporadisch gebruik?
Heb je graag een vast kapsel voor lange tijd of wissel je graag van kapsel?
Heb je tijd voor onderhoud van je pruik of kies je eerder voor gemakkelijk onderhoud?

Als deze vragen zorgen voor een mooie uitkomst van wat het doel is, wat je voorkeuren zijn en of welke haarvezel het beste bij jou past.

Ik begin bij echt haar. Echt haar is dus letterlijk Human Hair. Haren die gedoneerd zijn door mensen zoals jij en ik. Je hebt een onderverdeling van Europees haar, Braziliaans haar, Russisch haar, Aziatisch haar, Indisch haar, … van heel veel nationaliteiten dus. Ik ga niet verder uitwijden over de verschillende haartypes van echt haar maar wil het graag hebben over wat dit wilt zeggen voor jou als consument.
Echt haar is uiteraard de crème de la crème van de haarvezels. Niet alleen toont het zeer natuurlijk, je kan het ook kleuren én stylen alsof het je eigen haren zouden zijn. Hierdoor is het leuk wanneer je eens een stijltang of krultang wilt gebruiken.
Een ander groot voordeel van deze vezel is dat echt haar langer mee gaat dan synthetisch haar. Uiteraard in acht genomen dat ze goed onderhouden wordt met de juiste producten. Door haar langere levensduur en hogere vezelkwaliteit, hoort hier een hoger prijskaartje bij. Wanneer je een Mercedes koopt, weet je ook op voorhand dat je meer dient te betalen voor vb een Fiat. Daarmee is een Fiat geen slechte auto. Je kiest hier voor een hogere kwaliteit, meer opties, sterkere carrosserie, …
Wanneer je voor echt haar kiest, dient dit ook goed onderhouden te worden. Waar bij synthetisch haar er weinig onderhoud bij komt kijken, dien je voor echt haar wat meer tijd uit te trekken. Sowieso met het juiste productgebruik en daarna drogen met de haardroger voor de vezels terug mooi glad te maken. Wanneer je graag voor echt haar kiest maar liever het onderhoud wilt vermijden, dan kan je steeds bij mij terecht. Ik was en brush je haarwerk als extra dienst. Je vindt deze dienst terug in de online agenda op de website.

Combinatie synthetisch-echt haar. Wanneer je niet voor echt haar gaat maar toch nog een stevige kwaliteit verkiest, heb je deze combo vezel. Dit is een mengeling van synthetisch en echt haar. Elk merk heeft haar eigen naam voor deze haarvezellijn. Het betekent ook letterlijk dat je de voor-en nadelen hebt van zowel synthetisch en echt haar.
Je kan deze haren stylen, gemiddeld tot 160-180 graden maar je kan ze niet gaan kleuren zoals met echt haar. Wanneer je dit toch doet dan bestaat de kans dat de synthetische haren erin niet mee kleuren waardoor je een onbruikbare pruik als eindresultaat bekomt. Een voordeel is dan weer dat het niet zoveel onderhoud vergt als met echt haar. Bij deze haarvezel is de kans groot dat je de haren aan de lucht kan laten drogen maar toch een stevigere vezel hebt dan puur synthetisch haar.
Door de combo van de 2 haarvezels ligt de prijs dan ook tussen de prijs voor echt haar en de prijs voor synthetisch haar.

Synthetisch haar is de laatste jaren enorm geevolueerd van plastic-achtig tot natuurlijke uitzicht. Een synthetisch haarwerk is meer dan een carnavalspruik waarbij je onmiddellijk een nep uitzicht hebt. De grote voordelen van deze haarvezel zit duidelijk in de prijs én in het onderhoud.
Voor een goed synthetisch haarwerk of haarstuk betaal je al snel slechts de helft dan wat je voor echt haar betaalt. Net zoals met elke haarvezel heb je ook in de synthetische vezels prijsverschil. Wil je graag eens enkel van look veranderen dan kan je op mijn webshop terecht voor pruiken voor slechts 140€.
Gaat je voorkeur uit naar synthetisch maar wil je toch een betere kwaliteit, dan betaal je daar meer voor maar uiteraard niet zoveel als voor echt haar.
Het onderhoud van synthetisch haar is kinderspel. Wassen met de juiste aangepaste producten, op een pruikenstandaard laten drogen en klaar.

Heb je toch nog vragen over wat er bij jou het beste past of is alles toch nog niet heel duidelijk? Vul gerust het contactformulier in op de website.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven